Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Jyske Bank Boxen er en multiarena, hvor der afholdes en række forskellige arrangementer, herunder sport, koncerter, shows og anden underholdning. Arenaen har plads til 12-15.000 siddende tilskuere afhængig af arrangementet.

MCH Messecenter Herning er et bygningskompleks, der ligger i den sydlige del af Herning. Det består af 15 haller med 110.000 indendørs m² til messer, sport, koncerter, udstillinger og meget mere. Udendørs råder MCH Messecenter Herning over 400.000 m², der omfatter bl.a. MCH Outdoor Arena og MCH Concert Arena.

HEART Herning Museum of Contemporary Art åbnede i 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl.Samlingen har udgangspunkt i dansk og international konceptuel og eksperimerende kunst fra 1930'erne og frem til i dag. Museets samling består bl.a. af værker af Piero Manzoni, Paul Gadegaard, Ingvar Cronhammar, Bjørn Nørgaard, Joseph Beuys, Mario Merz, Knud Hvidberg, John Kørner og Troels Wörsel.

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum er et kunstmuseum der ligger i Birk uden for Herning. Det blev indviet i 1976, og rummer mere end 4000 værker af de to kunstnere, Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt. Udover at vise værker fra museets egne samlinger, arrangeres særudstillinger, med andre kunstnere med tilknytning til COBRAbevægelsen.

Herning Museum er en del af Museum Midtjylland. Her kan du få indblik i områdets kulturhistorie - lige fra oldtiden til nyere tid. Museet har permanente udstillinger med forskellige temaer.

Textilforum er et museum Museum for tekstilindustri og design. Tekstilindustrien i Midtjylland voksede frem i det små og udviklede sig med hastige skridt op gennem det 20. århundrede. På Textilforum fortælles historien om dette industrieventyr - dets bygninger og mennesker. Lige fra syerskens til fabrikantens historie og dagligdag. Her vil du også se den teknologiske udvikling og opleve de historiske maskiner i anvendelse.

Søby Brunkulslejer dækker et areal på 1650 hektar, og det anslås, at der er produceret omkring 50 mio. m³ brunkul i perioden fra 1940 - 1970, hvor produktionen blev endeligt indstillet, og brunkulseventyret sluttede. I området er der sandtipper, brunkulsgrave, søer og selve museet. Området er et levn fra 1940-erne, hvor der opstod en klondike-by for de ca. 2000 personer med tilknytning til brydning af brunkul. Man kan spise sin medbragte mad i "Spiseskuret". Kontakt VisitHerning for guidet rundtur.

Baboon City er Danmarks største indendørs forlystelsescenter på over 9000 m2. Her er der mere end 200 forskellige interaktive forlystelser, som giver mulighed for masser af aktiv sjov, samvær og fysiske udfordringer for hele familien.

Cronhammers gigantskulptur Elia er en markering af årtusindskiftet. Men skulpturen er også en manifestation af den viljestyrke og det mod til at sprænge nye veje, der har præget Herning gennem årtier. 

Skulpturen er formet som en halvkugle med en diameter på 60 m, hvorover der rejser sig en kuglekalot på 11 m.

Et af Danmarks mest børnevenlige zoologiske haver, hvor man blandt meget andet kan røre og fodre dyr, ride, sejle og køre i tog.